Missie

Doelstelling

Het doel van de Stichting Vrienden van Hospice Wassenaar is: het financieel en anderszins verlenen van steun aan de werkzaamheden van de te Wassenaar gevestigde Stichting Hospice Wassenaar.

De Missie van deze stichting is: “Een medemens laat je niet in eenzaamheid sterven”.

Hospice Wassenaar biedt een bijna-thuis situatie voor ongeneeslijk zieken, zonder onderscheid te maken op basis van geloofs- of politieke overtuiging, leeftijd en/of financiële draagkracht. In Hospice Wassenaar ontvangen de gasten (met daarnaast familie en vrienden) zorg, steun en begrip van de vrijwillige en professionele medewerkers. Zij beogen zo optimaal mogelijk bij te dragen aan de kwaliteit van leven in de laatste levensfase, gezien vanuit het perspectief van de gast.

Hospice Wassenaar wil een aanvulling zijn op de reeds aanwezige zorg voor stervenden in de regio, opdat iedereen zelf kan kiezen welke zorg het beste bij hem of haar past.

Vanuit een breder maatschappelijk perspectief wil het hospice een bijdrage leveren aan het verspreiden van kennis en ervaring op het gebied van stervensbegeleiding.

Donateur worden

Wie zal dat betalen?

Hospice Wassenaar kan gezien worden als een groot huishouden. Ook het hospice heeft te maken met kosten als huur, boodschappen en overige huishoudelijke uitgaven. Oftewel, de exploitatiekosten.

Het hospice ontvangt rijks en gemeentelijke subsidie en een eigen bijdragen van de gasten. Dat is echter onvoldoende om de exploitatiekosten volledig te dekken. Daarom is het hospice voortdurend afhankelijk van giften van donateurs en incidentele gulle gevers.

Wij zijn bijzonder blij dat lokale en regionale bedrijven belangeloos of tegen gereduceerd tarief met ons meedenken en meewerken. Velen doen dit omdat zij zich maatschappelijk betrokken voelen bij hun omgeving en het hospice een warm hart toedragen.

 

Wilt u donateur worden of het hospice op een andere wijze steunen?

De Stichting Vrienden van Hospice Wassenaar streeft naar zoveel mogelijk donateurs uit de regio. Draagt u Hospice Wassenaar een warm hart toe en wilt u sponsor of donateur worden?

Een periodieke schenking kan nu rechtstreeks met ons geregeld worden.
U kunt ook eenmalig schenken.

De stichting is ook altijd op zoek naar sponsors en naar mensen die door middel van een legaat een schenking willen doen. Over dit laatste kunt u met uw notaris overleggen. Hij of zij kan u ook op fiscale voordelen van schenkingen wijzen.
Als donateur ontvangt u tweemaal per jaar de nieuwsbrief. Daarvoor dient u wel uw adres door te geven.

Daarvoor dient u wel bij aanmelding uw naam en adres door te geven aan:

Stichting Vrienden van Hospice Wassenaar
Antwoordnummer 10014
2240 VB Wassenaar
mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel secretaris: 070- 3311896

De Stichting Vrienden van Hospice Wassenaar streeft daarom naar zoveel mogelijk donateurs uit de regio.

Brochure Dagen van Leven Hospice Wassenaar

Deze brochure kunt u als pdf hier downloaden.

Misschien bent u nu al zo enthousiast over ons werk, dat u direct tot een donatie wilt overgaan?
Dat kan via bankrekeningnummer: NL11RABO 036.61.50.510 t.n.v. Stichting Vrienden van Hospice Wassenaar.

Het spreekt voor zich dat Hospice Wassenaar blij is met iedere bijdrage, groot of klein. Wij garanderen u dat wij ons persoonlijk inzetten om uw geld verantwoord en uiterst zorgvuldig te besteden.

Bestuur

G.J.T. Lansbergen, voorzitter

Mw L.C. Seckel-Steehouwer, secretaris 070-3311896

N. Lausberg, penningmeester

Bankrekeningnummer: NL11RABO 0366150510

Het bestuur bestaat uit vrijwilligers, zonder enige beloning.

Het bestuur vergadert enkele malen per jaar en werkt samen met de PR/sponsorgroep van het hospice.

Doelstelling

Het doel van de Stichting Vrienden van Hospice Wassenaar is: het financieel en anderszins verlenen van steun aan de werkzaamheden van de te Wassenaar gevestigde Stichting Hospice Wassenaar.

Actie organiseren

 

 

We zien tot onze vreugde steeds vaker dat jubilerende bedrijven en verenigingen een speciale jubileum- of feestrekening openen, waarop de genodigden hun geldelijke felicitatie kunnen overmaken.

Ook scholen en verenigingen willen vaak een goed doel koppelen aan een bijzondere activiteit. Wij vinden het natuurlijk fantastisch als Hospice Wassenaar het goede doel is!

Mocht u dit overwegen, neemt u dan contact op met het bestuur van de Stichting Vrienden van Hospice Wassenaar.

Met regelmaat organiseert Hospice Wassenaar zelf aantrekkelijke acties om de benodigde financiële middelen te verkrijgen. Denk hierbij aan een kunstveiling of culinaire evenementen. Via de lokale media en deze site wordt een en ander bekendgemaakt.

Uw ideeën hiervoor zijn natuurlijk van harte welkom!


Contact met secretaris; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Legaat

...